Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας

Διάλεξη στο Πολυτεχνείο για την Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας 8/09/2014

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Προγράμματος για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας  με την Αρχιτεκτονική Σχολή  του Μετσόβειου Πολυτεχνείου ένα  μάθημα, μεταπτυχιακού τμήματος, θα γίνει μέσα στον Οκτώβρη στην Παλιά Πόλη.

Το αντικείμενο του μεταπτυχιακού Α΄ κατεύθυνσης 2013-2014 «Προστασία Μνημείων» και το μάθημα   «Συντήρηση και αποκατάσταση ιστορικών κτιρίων και συνόλων» θα φέρουν στην Κυπαρισσία για μια εβδομάδα μια ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών η οποίοι θα μελετήσουν την Παλιά Πόλη. Για να γνωρίσουν οι φοιτητές το αντικείμενο  της μελέτης τους οργανώθηκε από την  Αρχιτεκτονική Σχολή διάλεξη στο χώρο του Πολυτεχνείου κατά την οποία  η Τζίμα Ιμιρζιάδη, ως πρόεδρος του Προγράμματος, και ο Κώστας Καραδήμας, καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής, παρουσίασαν και ανέλυσαν ιστορικά και κατασκευαστικά θέματα  για την Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας.

Τη διάλεξη παρακολούθησε η κυρία Ελένη Μαΐστρου, κοσμήτωρ της Αρχιτεκτονικής Σχολής, η  Κυπαρίσσια πολιτικός  μηχανικός κυρία Δήμητρα Ρηγοπούλου και όλοι οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, που είναι όλοι αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί.

Οι εργασίες των μεταπτυχιακών  φοιτητών και οι προτάσεις τους θα παρουσιασθούν σε μια ημερίδα μαζί με τις εργασίες των 70 φοιτητών της αρχιτεκτονικής του 8ου εξαμήνου που ήλθαν στην Κυπαρισσία στις αρχές Ιουνίου για παρόμοιο μάθημα. Η ημερίδα και η έκθεση των εργασιών θα γίνει σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο στην Κυπαρισσία και στην Αθήνα.

Το Πρόγραμμα  για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας και ο Νίκος και η Τζίμα Ιμιρζιάδη ευχαριστούν την κοσμήτορα κυρία Ελένη Μαΐστρου και τον καθηγητή κ. Κώστα Καραδήμα για την πρωτοβουλία τους αυτή.

 

O Κώστας Καραδήμας και η Τζίμα Ιμιρζιάδη καλωσορίζουν τους φοιτητές

 Οι φοιτητές και οι κυρίες Ελ. Μαΐστρου και Δήμητρα Ρηγοπούλου.