Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας

Οινογνωσία Τριφυλιακών Οίνων (5-7/8/2011)

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ  ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΩΝ ΟΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΣΤΙΣ 5,6,7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011


Το Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας  οργανώνει 3ήμερο γευσιγνωσίας  των τοπικών οίνων και αποσταγμάτων στις 5,6,7 Αυγούστου στη Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας στη καρδιά του παλιού Σταυροπάζαρου. Οπως κάθε καλοκαίρι μαζί με το παζάρι με τις αντίκες, στο διπλανό ολόδροσο και καταπράσινο δημοτικό κήπο της Δεξαμενής, οι μύστες του κρασιού δίνουν το καθημερινό τους ραντεβού, δοκιμάζοντας τα υπέροχα κρασιά του Τριφυλιακού αμπελώνα και συζητώντας με τους επώνυμους Τριφύλιους οινοποιούς.


Το concept  Κρασί- Παλιά Πόλη –Παλιά Αγορά  μπορεί να λειτουργήσει θετικά για την δημιουργία φιλοσοφίας ανάπτυξης  τοπικής οινικής ταυτότητας. Τα τοπικά κρασιά και οι καλλιεργούμενες ποικιλίες της περιοχής δίνουν αξιόλογα και δυνατά κρασιά και σοβαροί οινοποιοί τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνται στο υπέροχο περιβάλλον της Τριφυλίας. Είναι γνωστό ότι το φυσικό περιβάλλον και το κλίμα της περιοχής δίνουν ανέκαθεν σημαντικές παραγωγές κρασιών σε ποσότητα, αλλά και ποιότητα και η τέχνη του κρασιού εδώ είναι πανάρχαια. Πολλές άλλωστε «ετικέτες» από τις παραγωγές αυτές έχουν επιτύχει σημαντικές εξαγωγές. 

9 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί συμμετέχουν στην  τέταρτη σοβαρή, μαζική και απόλυτα οργανωμένη προσπάθεια που πραγματοποιείται στη Κυπαρισσία με όλους τους κανόνες της οινικής δεοντολογίας.  Το σκεπτικό αυτής της προσπάθειας είναι να αναδειχθεί ο εξαίρετος αμπελώνας της Τριφυλιακής γης και να πάρει την θέση που του αρμόζει στο Ελληνικό οινικό κοινό, με αποτελέσματα θετικά όχι μόνο για τους οινοποιούς αλλά και για όλη την τοπική κοινωνία.

Οι εννέα συμμετέχουσες εταιρίες είναι:

Διονύσια Κελάρια(Νταραίος)
Κτήμα Αποστολόπουλου
Κτήμα Δερέσκου
Κτήμα Παναγιωτόπουλου
Κτήμα Τσώλη
Κτήμα Φράγκου
Οινεμπορική Πατσούρος
Συνεταιρισμός «ΝΕΣΤΩΡ»

Ψαρραίος

Στο χώρο της οινογνωσίας θα διαμορφωθούν κατάλληλα booths ώστε το κοινό να έρχεται εύκολα σε επαφή με την φιλοσοφία κάθε οινοποιού-παραγωγού. Η «περιήγηση» στον Τριφυλιακό αμπελώνα θα ξεκινάει κάθε βράδυ μετά τις 8.30 και οι οινόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία  να δοκιμάσουν και να γευτούν  τους τοπικούς οίνους και συγχρόνως να ενημερωθούν για την τοπική καλλιέργεια και δραστηριότητα .

Το παζάρι αντικών και παλαιών αντικειμένων στο Μεγάλο Καλντερίμι από τις 4 ως τις 9 Αυγούστου θα χρησιμοποιηθεί  ως όχημα για την προσέγγιση μεγάλου αριθμού επισκεπτών, δεδομένου ότι στο παζάρι  κινείται ένας πραγματικά μεγάλος αριθμός επισκεπτών από  όλη την  Ελλάδα ( σε 10.000 περίπου εκτιμάται ο αριθμός των επισκεπτών το 2010).

Τρείς πραγματικά υπέροχες βραδυές με φανατικούς φίλους και οινική πανδαισία.

Μην το χάσετε.