Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας

Υπογειοποίηση καλωδίων ΔΕΗ (12-10-2010)

Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2010

 

Αγαπητοί φίλοι,

 

Ένα σημαντικό βήμα για την ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας έγινε την περασμένη εβδομάδα.

Με απόλυτη ομοφωνία το Δημοτικό Συμβούλιο της Κυπαρισσίας (συνεδρίαση Τετάρτης 6/10/2010) ενέκρινε παρακράτηση από τη ΔΕΗ των Δημοτικών Τελών 2 μηνών από το Δήμο Κυπαρισσίας με σκοπό την υπογειοποίηση των εναέριων δικτύων ηλεκτροδότησης στην Παλιά Πόλη από το Ηρώον μέχρι το Κάστρο.

Η σπουδαία αυτή απόφαση ακολούθησε πρόταση του Δημάρχου Γιώργου Σαμπαζιώτη στη ΔΕΗ στις 6/07/2010 για το θέμα αυτό.

Το Πρόγραμμα για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας  χαιρετίζει με ικανοποίηση αυτή την απόφαση του Δ.Σ η οποία ελπίζουμε να βάλει το θεμέλιο λίθο για την πραγματική σωτηρία και ανάδειξη του διατηρητέου οικισμού.

Το Πρόγραμμα για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας  παρακολουθεί από την αρχή το θέμα και φρόντισε να υπάρχουν στο Δ.Σ αντιπρόσωποί του.

Ως συνέχεια αυτής της εξέλιξης προτείνουμε στον Δήμο Κυπαρισσίας να προχωρήσει σε ανάλογη αίτηση προς τον ΟΤΕ, την οποία υποστηρίζουμε με αίτησή μας προς τον ΟΤΕ και με πρωτοβουλία μας ζητήσαμε από το «Σύλλογο για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας» να συμμετέχει αναλόγως.

Με ικανοποίηση δεχτήκαμε την αποδοχή της πρότασής μας από το «Σύλλογο για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας» με αποτέλεσμα ο Δήμος Κυπαρισσίας να έχει ερείσματα και υποστήριξη στην αίτησή του προς τον ΟΤΕ και από τους 2 φορείς που ενδιαφέρονται για την Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας.

Με ανυπομονησία θα περιμένουμε την υλοποίηση του έργου και θα σας κρατάμε ενήμερους για τις εξελίξεις.  

Τζίμα Ιμιρζιάδη

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.